Založ si blog

ÁNO, dnes je veľký deň, SLOVAQUIE!

Keď slovanský pápež Ján Pavol II. hovorieval Slovákom :“Nebojte sa!“, možno myslel aj na to, že raz príde deň, keď si ľudia budú môcť slobodne rozhodnúť o svojej budúcnosti, využijúc inštitút referenda, ako prvku priamej demokracie švajčiarskeho typu.Vďaka za túto možnosť poslednej inštancie demokracie – vlády ľudu, patrí stvoriteľom našej Ústavy SR – našim prezieravým ústavodarcom. Referendum okrem iného narúša tradičný koncept politického boja o moc. Dostatočná účasť na dnešnom referende môže predurčiť ďalší vývoj v spoločnosti, nielen v oblasti pohľadu na rodinu.

Možno sa blíži doba „chovu klonov“, ktorá prinesie veľa etických a právnych otázok. Patrí moja DNA mne alebo mojim rodičom? Môžem si moju DNA patentovať? Klony, ktoré vzniknú z mojej DNA, majú ľudské práva alebo sú mojím vlastníctvom, ako kedysi otroci? Môžem si s nimi robiť čo chcem, napr. používať ich pre seba na „náhradné súčiastky“? Má zmysel ich vychovávať ako ľudí v spoločnej domácnosti alebo skôr chovať ako opice v ZOO? Bude možné preniesť vedomie (dušu) do mladšieho tela (nového biologického harddisku)? Kto si bude môcť dovoliť investovať do svojich klonov? Koľko asi bude stáť „Matuzalemská“ dĺžka života? Kto bude ten vyvolený?

Nedávno boli zverejnené informácie o pokuse na dvoch myšiach. Starej a mladej myši prepojili krvný obeh a tuším po mesiaci pokusu zistili, že tá stará myš „omladla“.

Pripomína to bohatú Bátoričku. Mohla byť už za čias Bátoričky veda na takej úrovni?:) Poznali už vtedy „zasvätení do tajomstva dlhého života“ krvné skupiny?

Dnešné referendum vyvolalo v spoločnosti veľa otázok, ale ešte viac ich môže vyvolať v budúcnosti. Bude ako nebolo?

Alternatívna otázka č. 3 pre pána Šachmatoviča

25.02.2020

Súhlasíte s tým, aby Slovenská republika emitovala dlhopisy vo výške 30 miliárd eur zadarmo ? Túto úvahu súvisiacu s otázkou zadlžovania štátu vnímam ako alternatívny príspevok do predvolebnej ekonomickej debaty na to, ako by naša spoločnosť mohla viac zarábať a nie viac šetriť, pretože kde nič nie je, ani čert neberie. Vzhľadom na medializovanú nízku úroveň [...]

Alternatívna otázka č. 2 pre pána Šachmatoviča

24.02.2020

Súhlasíte s tým, aby ľudia jazdili po diaľnici zadarmo ? Podľa cenastatu.sme.sk bol príjem štátu zo spotrebnej dane z minerálnych olejov (pohonné hmoty, najmä benzín a nafta) v roku 2018 : 2 320 200 000 eur a v roku 2019 : 2 426 400 000 eur, t.j. v roku 2019 sa vybralo o 106 200 000 eur viac ako v predchádzajúcom roku (https://cenastatu.sme.sk/kv-d-dvv-n/graph/table1/row003/2018/). [...]

Alternatívna otázka pre pána Šachmatoviča

14.02.2020

Súhlasíte so zrušením predkupného práva pri poľnohospodárskych a lesných pozemkoch ? Priamu demokraciu si predstavujem ako extrakt slovenskej ľudovej múdrosti : „Viac hláv, viac rozumu“. (https://www.info.sk/sprava/141163/viac-hlav-viac-rozumu-urobime-mudrejsie-rozhodnutie-ked-sme-sami-alebo-ked-sa-poradime/) Preto by som aj ja rád prispel vyššie uvedenou otázkou do [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 143366x
Priemerná čítanosť článkov: 6827x

Autor blogu

Kategórie